Ultralydsscanning

Ultralydsscanning har det seneste årti gennemgået en rivende udvikling

Ultralydsscanning har det seneste årti gennemgået en rivende udvikling. Ultralydsscanning er i dag en integreret del af mange fysioterapeuters dagligdag og fungerer således som fysioterapeutens “forlængede hånd” – især inden for idrætsmedicin.

En ultralydsscanning kan benyttes med flere formål. En scanning kan dels fungere som et bidrag til den samlede udredningsproces og som et led i den fysioterapeutiske undersøgelse. Og dels kan en ultralydsscanning benyttes til at vurdere effekten af en iværksat behandling.

Med en scanner kan man danne sig et detaljeret billede af muskler, sener, ligamenter, slimsække og knogler

Med en scanner kan man danne sig et detaljeret billede af muskler, sener, ligamenter, slimsække og knogler. Man kan således mere præcist bedømme vævets tilstand og på den måde udpege patientens problem (fx. en irriteret slimsæk, en betændt achillessene eller en forkalkning i en senetilhæftning.) eller gøre os klogere på skadens omfang eller præcise placering. Derved kan den optimale behandling hurtigt og effektivt igangsættes.

Scanning er et objektivt måleredskab, der meget præcist kan afgøre, om en vævsskade eksempelvis heler som den skal, eller om en hævelse reduceres som ventet.

Ydermere kan en ultralydsscanning bruges til at vurdere om der er behov for at henvise til en anden form for behandling (fx. kirurgi).

Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os. Vi tager med glæde en helt uforpligtende snak med dig om dine planer.

Kontakt os i dag